Een Sam voor jou

Algemene Voorwaarden

Artikel 1: Het reserveren van een knuffel

De Sam zandknuffel kan alleen door de ouders worden gereserveerd. De reden hiervoor is dat Sam persoonlijk is en speciaal voor hen wordt gemaakt. Alleen zij weten waaraan hun eigen Sam moet voldoen om goed te passen bij hun overleden baby en hun gezin.

Aan het reserveren van een Sam zandknuffel zijn kosten verbonden.

Artikel 2: Het aantal te reserveren knuffels

Per gezin wordt één Sam gemaakt per overleden baby. Als er in een gezin meerdere overleden baby’s zijn kan voor elke baby een Sam worden gereserveerd.  Ouders kunnen zelf kiezen of beide knuffels hetzelfde of juist verschillend moeten zijn.

Aan het reserveren van elke Sam zandknuffel zijn kosten verbonden.

Artikel 3: Annuleren van de reservering

Het is altijd mogelijk je reservering in te trekken. Door een mail aan ons te sturen kun je aangeven dat er geen Sam voor jullie gemaakt moet worden. Vermeld duidelijk je naam, adres en ordernummer. De reserveringkosten worden niet terug betaald.

Artikel 4: Herroepingsrecht (ruilen en retourneren)

Het wettelijke recht op ruilen/retourneren (herroepingsrecht) geldt niet voor op maat gemaakte producten.
Dit houdt in dat een geleverde (Kleine) Sam of Sammie niet kan wordt geruild en niet kan worden geretourneerd met teruggave van geld of tegoedbon.

Artikel 5: Gebruikte materialen

Voor de basis van Sam gebruiken we altijd onze eigen stoffen. Het is niet mogelijk een eigen stof op te sturen die we moeten gebruiken als basisstof. Je kunt niet zelf een kleur kiezen, je kunt wel je voorkeur uitspreken. Je mag 1 kleur opgeven die we pertinent niet moeten gebruiken voor jouw Sam.

Voor de accentstof kunnen we onze eigen stoffen gebruiken óf jullie eigen stof. We doen ons uiterste best eigen opgestuurde stof te gebruiken maar kunnen geen garantie geven. Het creatieve team bepaalt hoe de accentstof wordt gebruikt.

Artikel 6: Opgestuurde eigen stof

Het opsturen van accentstof stof is op eigen verantwoording. We doen ons uiterste best deze stof ook daadwerkelijk te verwerken en zijn hierin creatief.  We hebben niet de verplichting de stof te gebruiken. We gaan heel zorgvuldig om met de opgestuurde eigen stof maar we zijn niet verantwoordelijk voor het kwijt raken ervan. Ook sturen we geen eigen stof retour.

Eigen accentstof die overblijft nadat Sam is gemaakt mogen we gebruiken voor een andere zandknuffel, uiteraard altijd in een andere combinatie.

Als de eigen accentstof niet kan worden gebruikt voor jouw Sam wordt deze, vanzelfsprekend, ook niet gebruikt voor een andere reservering.

Artikel 7: Kwaliteit

We hebben binnen ons proces diverse momenten waarop een kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd. Deze kwaliteit betreft zowel de kwaliteit van het product als ook de match die Sam heeft met de wensen van de ouders. Als de kwaliteit van het product niet voldoet aan onze standaard wordt Sam niet verzonden. In het uiterste geval wordt er een nieuwe Sam gemaakt.

Oppakken,  vasthouden en behandelen van Sam zijn de verantwoording van de ouders. Sam is niet bestand tegen ruw gebruik, oppakken aan kop, oren, armen of benen. Omdat Sam niet in de wasmachine kan is Sam geen slaapknuffel voor andere kinderen.

Bij het vullen van Sam heeft hij exact het door jullie opgegeven gewicht. Kleine afwijkingen zijn mogelijk omdat we een gewone digitale keukenweegschaal gebruiken. Daarnaast kan de luchtvochtigheid het gewicht beïnvloeden.

Klachten die ontstaan door een verkeerd gebruik van Sam kunnen niet in behandeling worden genomen.

Artikel 8: Betalingsvoorwaarden

Alleen aan het reserveren van een knuffel zijn kosten verbonden. Deze worden voldaan aansluitend aan de reservering. Zonder deze betaling kan de reservering niet in behandeling worden genomen.

Alle overige kosten die gemaakt worden voor jouw (Kleine) Sam of Sammie nemen we voor onze rekening, ook de verzendkosten (binnen Nederland).

Artikel 9: Leveringsafspraken en verzendkosten

Sam wordt verzonden naar het in het opdrachtformulier vermelde adres. Voordat Sam wordt verzonden wordt een e-mail verstuurd naar het bij ons bekende e-mailadres (let op dat deze niet in je spambox belandt).
De verzendkosten binnen Nederland nemen we voor onze rekening.
De eventuele retourkosten nemen we alleen in uitzonderingssituaties voor onze rekening.