Een Sam voor jou

De oprichtsters

De oprichtsters

Over Sanne

In het dagelijkse leven ben ik moeder van 5 dochters en een zoon en ben ik werkzaam als vertaler Chinees – Engels. Naast de zorg voor mijn 5 levende kinderen, zorg ik in mijn hoofd ook voor onze overleden dochter Juliëtte*, die helaas maar 17 dagen oud mocht worden.

Ik ben levenslustig, hou van drukte en gezelligheid, een wijntje op z’n tijd, maar ook ben ik lange tijd op zoek geweest naar een zingeving voor het gemis van Juliëtte*. Dit heb ik uiteindelijk gevonden in het oprichten van deze prachtige stichting waarbij ik andere sterrenmoeders een vorm van troost kan bieden.

Over Marie-Louise

In het dagelijks leven ben ik moeder van 2 volwassen dochters en klinisch verloskundige in een academisch ziekenhuis.

In 1986 ben ik afgestudeerd in Heerlen in een tijd dat een overleden baby werd weggestopt. Elk contact tussen de overleden baby en de ouders werd vermeden omdat men dacht dat dit de minste pijn zou veroorzaken.  Hoewel ik nog jong was voelde dit absoluut niet goed; hoe kon dit goed zijn voor de ouders?

Nu, 35 jaar later, is er gelukkig heel veel veranderd. Ik ben regelmatig getuige van het verdriet dat een overleden baby veroorzaakt. Tegelijk zie ik ook altijd de trots, de warmte en de liefde voor de baby. Het integreren van een overleden baby in je nieuwe leven is een lange weg van vallen en opstaan. Na alle reacties die we hebben gekregen heb ik er alle vertrouwen in dat Sam hierbij een positieve rol kan spelen.