Een Sam voor jouDe oprichtsters: Het bestuur

De oprichtsters: Het bestuur

Het bestuur

Het bestuur van onze stichting bestaat uit de Sanne Veldhuijzen en Marie-Louise van Heijst. Ze hebben de stichting opgericht en voeren alle werkzaamheden uit in nauw overleg met elkaar en met hun team.
Op papier is aan Sanne de rol van voorzitter toebedeeld en vervult Marie-Louise de rollen van secretaris en penningmeester.

Over Sanne

In het dagelijkse leven ben ik moeder van 5 dochters en een zoon en ben ik werkzaam als vertaler Chinees – Engels. Naast de zorg voor mijn 5 levende kinderen, zorg ik in mijn hoofd ook voor onze overleden dochter Juliëtte*, die helaas maar 17 dagen oud mocht worden.

Ik ben levenslustig, hou van drukte en gezelligheid, een wijntje op z’n tijd, maar ook ben ik lange tijd op zoek geweest naar een zingeving voor het gemis van Juliëtte*. Dit heb ik uiteindelijk gevonden in het oprichten van deze prachtige stichting waarbij ik andere sterrenmoeders een vorm van troost kan bieden.

Over Marie-Louise

In het dagelijks leven ben ik moeder van 2 volwassen dochters en klinisch verloskundige in een academisch ziekenhuis.

In 1986 ben ik afgestudeerd in Heerlen in een tijd dat een overleden baby werd weggestopt. Elk contact tussen de overleden baby en de ouders werd vermeden omdat men dacht dat dit de minste pijn zou veroorzaken.  Hoewel ik nog jong was voelde dit absoluut niet goed; hoe kon dit goed zijn voor de ouders?

Nu, 35 jaar later, is er gelukkig heel veel veranderd. Ik ben regelmatig getuige van het verdriet dat een overleden baby veroorzaakt. Tegelijk zie ik ook altijd de trots, de warmte en de liefde voor de baby. Het integreren van een overleden baby in je nieuwe leven is een lange weg van vallen en opstaan. Na alle reacties die we hebben gekregen heb ik er alle vertrouwen in dat Sam hierbij een positieve rol kan spelen.