Een Sam voor jouVrijwilligers

Wie zijn het?

We hebben mannen en vrouwen in onze teams, jonge en oudere mensen, ouders van een overleden baby en familieleden/vrienden van ouders van een overleden baby. De vrijwilligers zijn ingedeeld in teams, die ons ondersteunen bij al onze taken.
We stellen de teams en de mensen hieronder graag aan jullie voor.
Wil je zelf een bijdrage leveren aan een van de teams? Volg ons op Instagram en Facebook om als eerste de vacatures te zien, of stuur een bericht via het contactformulier.

Het productieteam:

In dit team zitten (op dit moment nog alleen vrouwelijke) naaisters. Ze hebben bijna allemaal te maken gehad met babysterfte. Een aantal omdat ze zelf één (of meerdere) overleden baby’s hebben. Een aantal ook omdat ze een (schoon)dochter, (schoon)zoon, broer/zus of vriend/vriendin hebben die vader of moeder is van een overleden baby.

Wij vinden dit van onschatbare waarde voor het maken van onze knuffels. Je weet immers zeker dat jouw Sam gemaakt is door iemand die het verdriet na het overlijden van een baby van dichtbij heeft gevoeld en gezien.

Wil je ook vrijwilliger worden in het naaiteam? Bekijk de actuele  vacatures 

Houd de website, Facebook en Instagram in de gaten. Daar worden de nieuwe vacatures ook geplaatst.

Het creatieve team

Zij gaan op zoek naar stoffen voor het maken van Sam. Zowel de basisstof als de tegenstof wordt door hen uitgezocht en besteld. Zij maken combinaties die mooi bij elkaar én bij jouw passen. Zij houden precies bij welke knuffels er gemaakt zijn en voorkomen dat eenzelfde knuffel nog eens wordt gemaakt. Zo weet je zeker dat jouw Sam echt uniek is.

Ze bekijken hoe zelf aangeleverde stoffen het best kunnen worden verwerkt in jouw Sam. Ze creëren nieuwe ideeën voor Sam en zetten ideeën van ouders of van de naaisters om in bruikbare patronen en beschrijvingen.

De allerlaatste kwaliteitscontrole wordt door het creatieve team verricht.

De opmaak van het drukwerk is ook een onderdeel van het creatieve team. Dit wordt met passie verzorgd door Inge. Zij is de drijvende kracht achter alles dat met opmaak te maken heeft, niet alleen van het drukwerk. Ze doet dit met verstand van zaken, haar hart en daarnaast nog een enorme snelheid.

Het ICT team

Dit team zorgt ervoor dat onze website naar behoren functioneert. Ze houden in de gaten dat alle links blijven werken en dat de informatie up-to-date is. Ze zetten nieuwe informatie online, plaatsen de foto’s en lezen het gastenboek. De wachtlijst wordt door hen bijgehouden en gecommuniceerd.

Een aantal van hen zijn de drijvende kracht achter ons Facebook en Instagram account.

Het ICT team wordt ondersteund door een ICT bedrijf met kennis van zaken en hart voor onze zaak. Wij zijn dan ook heel erg blij dat Jeroen en Tim van Nowweb ons zowel financieel als met hun kennis ondersteunen.

Fotografie

Onze huisfotograaf Marjolijn maakt van elke knuffel meerdere foto’s waarbij de uitstraling die Sam heeft ook goed op de foto terecht komt. Van elke Sam komt een foto op de website maar natuurlijk nooit voordat  jullie Sam zelf hebben gezien en vastgehouden.


Social Media

Onze Social Media wordt verzorgd door Inge Buitenhuis-Verhagen. Als lieve tante van Juliëtte* zorgt zij  ervoor dat er goede informatie op onze Instagram/Facebook pagina te vinden is. Zij zorgt voor liefdevolle posts, mooie quotes en structuur op onze Social Media-pagina’s.

 

Dit zijn onze vrijwilligers

Inge

Inge (de zus van Sanne) is de trotse tante van Juliette en verzorgt de input voor de social mediakanalen & de lay out van alle kaartjes en overige materialen. Behalve haar eigen verdriet doet het ook pijn als je (het gezin van) je zus en je ouders zoveel pijn ziet hebben.
Door deze werkzaamheden draagt ze haar eigen steentje bij aan het voortleven van Juliëtte.

Marjolein

Marjolijn is onze huisfotograaf. Als vriendin en familiefotograaf van Sanne en haar gezin heeft ook zij het verdriet van dichtbij gezien en gevoeld. Ze is fotograaf en gespecialiseerd in babyfotografie. Onze Sammen kunnen zich geen betere fotograaf wensen. Ze worden allemaal liefdevol en met respect behandeld en op de foto gezet.

Ria

Ria is de moeder van Marie-Louise en coupeuse van beroep. Ze is niet meer de jongste en haar ogen hebben ook betere tijden gekend. Zij naait daarom, vanaf de allereerste dag dat we bestonden, alleen de binnenvoeringen van onze Sammen. Dit is (on)dankbaar werk.

Ondankbaar omdat je, als je het perfect doet, er niets van terug ziet. Dankbaar omdat Sam niet mooi wordt als de binnenzak niet prachtig is. Daarnaast zijn de naaisters die knuffels naaien heel blij met de kant en klare binnenzak-pakketjes.

Annet

Annet is moeder van Cas, Pim en Joep; drie zoontjes die veel te vroeg zijn geboren en overleden. Een van de prototypes van Sammie is voor haar en Michiel gemaakt. Tijdens de eerste gesprekken met Michiel over de website werden zowel wij als Annet enthousiast om Annet in het productieteam te verwelkomen. Annet is al vanaf de live-gang van onze stichting lid van ons team en we zijn heel blij met haar.

Elly

Elly is de moeder van Annet. Zij heeft nooit haar drie kleinzoons zien spelen, te logeren gehad en zien lachen. Ook de pijn die haar dochter en schoonzoon hebben geleden heeft ze met een pijnlijk hart moeten aanschouwen. Annet heeft vanaf het eerste begin haar moeder betrokken bij onze stichting. Elly en Annet hebben een dag per week een Sam-dag. Ze werken de hele dag aan de opdrachten die ze hebben liggen. Ze zijn het meest ervaren en alle super moeilijke opdrachten gingen tot nu toe naar hen.

Michiel

Michiel is vader van Cas, Pim en Joep en hij is onze webmaster. Gelukkig is de site zo onderhoudsvriendelijk dat we bijna alles zelf kunnen. Maar voordat we zover waren heeft hij ons enorm geholpen. Binnenkort gaan we weer met hem om de tafel om te kijken naar eventuele verbeteringen van de website.

Linda

Linda is verpleegkundige op de afdeling verloskunde. Daar is ze regelmatig aanwezig bij de geboorte van een overleden baby of een baby die zeker gaat overlijden. Daarnaast heeft haar moeder een doodgeboren zoontje gehad; een kindje dat altijd een plaats heeft gehad in het gezin. Linda maakt elke keer weer met veel liefde de Sammen. Elke naaister heeft een “eigen handtekening” en het “boksersneusje van Linda” wordt regelmatig gevraagd.

Elvira

Elvira is moeder van twee dochters en heeft babysterfte bij vrienden meegemaakt. Als Elvira niet werkt en niet voor haar meiden hoeft te zorgen woont ze achter haar naaimachine. Ze maakt veel kinderkleding zelf en is hierdoor zeer handig met naald en draad.

Alyssa

Alyssa is moeder van twee zoons en een held achter de naaimachine. Naast haar baan, de zorg voor haar jongens, haar dieren en haar huis werkt ze met liefde aan Sam. Elke keer als ze weer een paar Sammen af heeft is ze weer geraakt. Ze zijn zo prachtig en tegelijk is het zo verdrietig. Dat zoveel mensen een baby moeten missen is niet te bevatten en komt elke keer weer hard binnen.

Petra

Petra is in de zwangerschap veel te vroeg bevallen.  Ondanks het feit dat dit al meer dan 20 jaar geleden is, gaat de pijn nooit weg. Er is altijd een kind tekort en het gemis vervaagt nooit.

Petra heeft een eigen bedrijf en maakt o.a. kleding voor acro-gymnastiek verenigingen. Ze wil al meer dan 6 maanden bij ons aanhaken en bleef geduldig en regelmatig een berichtje sturen. In oktober zijn we eindelijk naar het hoge Noorden afgereisd en hebben haar de workshop gegeven. Enkele weken later kon ze al aan haar eerste opdrachten beginnen.

Daarnaast maakt ze alle buideltasjes waarin onze Sammen vanaf januari 2022 worden verpakt. Liever, minder feestelijk en vooral meer duurzaam dan het plastic folie waarin Sam eerst werd verpakt.

Saskia

Saskia is moeder van Maaike. Maaike heeft na haar geboorte maar een aantal maanden geleefd en zit nu voor altijd in het hart van alle gezinsleden.

Saskia heeft gereageerd op onze social media oproep. Ze heeft een eigen bedrijf waarmee ze met haar naaimachine de meest prachtige dingen maakt, voornamelijk zogenaamde tafeltenten.

Tijdens de workshop was de match meteen voelbaar. Saskia is een gouden aanwinst voor onze stichting. Ze maakt prachtige Sammen en heeft een flinke voorraad accentstofjes in allerlei patronen en motieven.

Als Marie-Louise niets bijpassende heeft is er een grote kans dat Saskia het wel heeft. En als ze het niet heeft maakt ze iets prachtigs.

José

José is doktersassistente en werkt in deeltijd op de polikliniek verloskunde. De rest van de tijd zit ze, voor haar eigen bedrijf, achter de naaimachine. Omdat José nooit precies weet hoeveel tijd ze heeft naait ze uitsluitend binnenzakken. Die liggen op voorraad bij Marie-Louise en meestal heeft dit werk geen haast. Is de voorraad uitgeput dan is 1 appje naar José voldoende om binnen korte tijd weer binnenzakken in de brievenbus te hebben (ja, ze komt ze ook nog brengen, super lief).

Marieke

Marieke wilde heel graag bij ons aanhaken maar is niet handig met de naaimachine. Ze is wel super handig en heel snel met de haaknaald. En hiermee werd het aanhaken van Marieke bij onze organisatie letterlijk “aan het haken”.

Elke Sam krijgt een klein extraatje in de vorm van een door Marieke gehaakt knuffeltje. Zo hoeft geen enkele Sam alleen te reizen. Er zijn inmiddels heel veel prachtige exemplaren gemaakt in de meest uiteenlopende thema’s.

Uiteraard heeft ze veel hartjes, vlinders en sterren gemaakt. Ook voor andere thema’s draait ze haar hand niet om. Een greep uit haar knuffeltjes: flamingo, octopus, aapje, vogeltje, giraffe, Nijntje, olifantjes, biggetje, eenhoorn, lieveheersbeestje, poesjes, hondje, konijntjes.

Laura

Laura is moeder van Angie, Ethan en Logan. Angie is in 2020 veel te vroeg geboren en overleden. De pijn, het gemis en het verdriet verdwijnen nooit. De kunst is te leren leven met het verdriet. Het gemis leren verweven in je nieuwe leven. De liefde blijft, voor altijd.

Ze is coupeuse van beroep en gespecialiseerd in balletkleding en trouwjurken. Sinds 2022 zet ze al haar liefde, kennis en kunde in om Sam te maken. Hiermee biedt ze troost aan andere ouders die hun overleden baby ook voor altijd moeten missen.