Een Sam voor jou

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Wie zijn het?

We hebben mannen en vrouwen in onze teams, jonge en oudere mensen, ouders van een overleden baby en familieleden/vrienden van ouders van een overleden baby. De vrijwilligers zijn ingedeeld in teams, die ons ondersteunen met al onze taken.
We stellen de teams hieronder graag aan jullie voor.
Wil je zelf een bijdrage leveren aan een van de teams? Volg ons op Instagram en Facebook om als eerste de vacatures te zien, of stuur een bericht via het contactformulier.

Het productieteam:

In dit team zitten (op dit moment nog alleen vrouwelijke) naaisters. Ze hebben bijna allemaal te maken gehad met babysterfte. Een aantal omdat ze zelf één (of meerdere) overleden baby’s hebben. Een aantal ook omdat ze een (schoon)dochter, (schoon)zoon, broer/zus of vriend/vriendin hebben die vader of moeder is van een overleden baby.

Wij vinden dit van onschatbare waarde voor het maken van onze knuffels. Je weet immers zeker dat jouw Sam gemaakt is door iemand die het verdriet na het overlijden van een baby van dichtbij heeft gevoeld en gezien.

Wil je ook vrijwilliger worden in het naaiteam? Bekijk de actuele  vacatures 

Houd de website, Facebook en Instagram in de gaten. Daar worden de nieuwe vacatures ook geplaatst.

Het creatieve team

Zij gaan op zoek naar stoffen voor het maken van Sam. Zowel de basisstof als de tegenstof wordt door hen uitgezocht en besteld. Zij maken combinaties die mooi bij elkaar én bij jouw passen. Zij houden precies bij welke knuffels er gemaakt zijn en voorkomen dat eenzelfde knuffel nog eens wordt gemaakt. Zo weet je zeker dat jouw Sam echt uniek is.

Ze bekijken hoe zelf aangeleverde stoffen het best kunnen worden verwerkt in jouw Sam. Ze creëren nieuwe ideeën voor Sam en zetten ideeën van ouders of van de naaisters om in bruikbare patronen en beschrijvingen.

De allerlaatste kwaliteitscontrole wordt door het creatieve team verricht.

De opmaak van het drukwerk is ook een onderdeel van het creatieve team. Dit wordt met passie verzorgd door Inge. Zij is de drijvende kracht achter alles dat met opmaak te maken heeft, niet alleen van het drukwerk. Ze doet dit met verstand van zaken, haar hart en daarnaast nog een enorme snelheid.

Het ICT team

Dit team zorgt ervoor dat onze website naar behoren functioneert. Ze houden in de gaten dat alle links blijven werken en dat de informatie up-to-date is. Ze zetten nieuwe informatie online, plaatsen de foto’s en lezen het gastenboek. De wachtlijst wordt door hen bijgehouden en gecommuniceerd.

Een aantal van hen zijn de drijvende kracht achter ons Facebook en Instagram account.

Het ICT team wordt ondersteund door een ICT bedrijf met kennis van zaken en hart voor onze zaak. Wij zijn dan ook heel erg blij dat Jeroen en Tim van Nowweb ons zowel financieel als met hun kennis ondersteunen.

Fotografie

Onze huisfotograaf Marjolijn maakt van elke knuffel meerdere foto’s waarbij de uitstraling die Sam heeft ook goed op de foto terecht komt. Van elke Sam komt een foto op de website maar natuurlijk nooit voordat  jullie Sam zelf hebben gezien en vastgehouden.

 

Social Media

Onze Social Media wordt verzorgd door Inge Buitenhuis-Verhagen. Als lieve tante van Juliëtte* zorgt zij  ervoor dat er goede informatie op onze Instagram/Facebook pagina te vinden is. Zij zorgt voor liefdevolle posts, mooie quotes en structuur op onze Social Media-pagina’s.