Een Sam voor jouHet bestelproces

Het bestelproces

Reserveren van je Sam (alléén door ouders zelf!)

Voor het ontvangen van een persoonlijke, handgemaakte Sam kun je een knuffel reserveren. Elke eerste dag van de maand (voor uitzonderingen zie webshop) staat de webshop open van 8.30u-20.30u.
Reserveren  doe je via de button “reserveer een Sam” of direct via de webshop. Je vult een paar gegevens in zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer en je betaalt de reserveringskosten.

Je ontvangt een bevestiging met ordernummer. Bewaar dit nummer goed. Het is nodig om met eenvoudig met ons te communiceren. Daarnaast kun je via de knop “status van orders” zien wanneer je nummer naar de naaister is.
Binnen 3 werkdagen ontvang je een mail met een link naar de vragenlijst. De antwoorden helpen ons om een persoonlijke Sam voor je te maken. Denk daarbij o.a. aan vragen als:

  • welke maat wil je bestellen
  • welke kleuren en thema’s passen bij jouw/ jullie baby
  • wat moet Sam wegen
  • welke kleur (1) en welke thema’s (max. 2) wil je absoluut niet

Er is ook een vakje: “extra informatie”. Hier mag je alles schrijven waarvan je denkt dat nodig is om een mooie combinatie voor jullie te maken.

laatste update 5-9-23

Sam cadeau geven

Sam cadeau geven aan iemand anders kan ALLEEN via een cadeaukaart.
Bestel een cadeaukaart in de webshop. Je ontvangt deze kaart met envelop en geeft deze zelf aan de ouders.
Op de kaart staat de procedure die de ouders moeten volgen. Ook is er ruimte voor een persoonlijke boodschap aan de ouders.
Het bestellen van een cadeaukaart is meteen de plaats in de wachtrij. Ouders beslissen zelf wanneer ze toe zijn aan het invullen van het vragenformulier. Ze hebben géén last van “uitverkochte” knuffels.
Ook zitten er voor de ouders géén kosten meer verbonden aan het ontvangen van Sam.
Ouders beslissen ook zelf of ze wel of niet (zonder kosten) de naam van de baby willen laten borduren.

De kosten

Behalve de reserveringskosten (zie webshop voor de actuele prijs) zijn en GEEN kosten meer verbonden aan het ontvangen van Sam. Ook de verzendkosten van alle gewichten nemen we voor onze rekening.

De order

Nadat het vragenformulier bij ons binnen is wordt je aanvraag bekeken. Bij onduidelijkheden krijg je een mailtje of een telefoontje.
Er wordt  binnen onze collectie stoffen gekeken welke kleuren en motieven het best bij je aanvraag passen.
Als we geen geschikte stof hebben zet Marie-Louise eerst een vraag uit bij onze naaisters. Veel van hen hebben eigen stof in uiteenlopende thema’s .
Indien nodig gaan we op pad om nieuwe stoffen te zoeken.

Eens per 6 weken ontvangen de naaisters pakketten met opdrachten (geen persoonsgegevens), fleece, de juiste accentstof en indien gewenst de geborduurde naam.
Dit gaat meestal op volgorde van ordernummer. Uiteraard moeten zowel vragenformulier als eigen stof op deze dag in ons bezit zijn.

Jouw Sam is klaar

Als de zandknuffel met het geboortegewicht van je overleden baby klaar is volgt de laatste kwaliteitscontrole. Jouw Sam gaat mee naar de fotograaf, Sam wordt verpakt en verzonden. Je ontvangt de track-and-trace code zodra het verzendlabel wordt geprint. (Het kan een paar  dagen duren voordat het inpakken en wegbrengen van de dozen afgerond is).

Alle door ons gemaakte zandknuffels komen (met naam) in ons fotoboek. Uiteraard zetten we de foto pas op de site als je je eigen Sam thuis hebt. We gebruiken deze foto’s ook op onze website, social media en soms voor onze producten.

De wachttijd

De wachttijd is te zien op de homepage onder de knop “status van orders”. Uiteraard is de  wachttijd afhankelijk van het aantal aanvragen per maand én de tijd die onze naaisters hebben.

De belangrijkste reden van de wachttijd is dat we, behalve heel veel stoffen, geen voorraad hebben. Elke Sam, Kleine Sam of Sammie wordt pas gemaakt nadat de knuffel is gereserveerd en het vragenformulier is ontvangen. Pas als we de maat, het gewicht en je persoonlijke voor- en afkeur weten kan een van onze naaisters aan jouw unieke persoonlijke knuffel beginnen.

Daarnaast is  het maken van een knuffel inclusief de kwaliteitscontrole, de fotoreportage en de verzending tijdrovend.

We realiseren ons dat wachten op Sam niet gemakkelijk is en hopen tegelijk op je begrip. Jouw Sam wordt met zorg echt speciaal voor jou gemaakt en die wetenschap kan helpen het wachten te verzachten.