Een Sam voor jouDe haas en de naam

De haas en de naam

Waarom een haas?

Het bolle lijf van de haas kan veel zand dragen, wat belangrijk is om een relatief kleine knuffel toch zwaar te maken. Ook de armen en benen kunnen zand dragen, wat belangrijk is voor de zwaardere knuffels.

De lange armen en benen geven de knuffel een “levendige” uitstraling. Armen en benen bewegen als je de zandknuffel oppakt, tegen je aan houdt of op je arm draagt. Daarnaast geven de lange soepele armen en benen de mogelijkheid de knuffel in veel posities neer te zetten of neer te leggen. Elke positie heeft een andere uitstraling (kijk voor ideetjes in het fotoboek).

Het staartje ligt lekker in de hand, ziet er grappig uit en verhoogt de aaibaarheid.

De lange oren tenslotte geven Sam de mogelijkheid zijn snuit “een dagje te verstoppen” achter zijn oren.

De naam

De eerste maanden hebben we een werknaam gebruikt. De zandknuffel moest groeien net als onze verbinding met het uiteindelijke ontwerp.

Vervolgens hebben Sanne en Marie-Louise een lijst gemaakt waaraan de naam moest voldoen. Het moest een echte naam zijn; kort, lief, genderneutraal, gemakkelijk foutloos te schrijven en in andere talen geen nare betekenis hebben.

Marie-Louise is met haar dochter een middagje gaan brainstormen en de naam Sam voldeed aan alle eisen.  Sammie zou de  naam voor de kleinste haas kunnen worden.

Het voorstel werd neergelegd bij Sanne. S.A.M. bleken haar voorletters te zijn en als kind had ze een hamster die Sammie heette. De puzzelstukjes vielen op hun plaats en Sam werd geboren.