Een Sam voor jouWie is Sam?

Wie is Sam?

Sam

Kleine Sam en Sammie zijn unieke, persoonlijke zandknuffels met het gewicht van je overleden baby. We maken vijf verschillende maten zodat zowel lage als hoge gewichten mooi gemaakt kunnen worden. Als we op de site spreken over Sam bedoelen we ook Kleine Sam en (Mini)-Sammie.

Wat doe je met Sam?

In de allereerste plaats is het heerlijk om jouw Sam gewoon vast te houden. Zodra je de unieke zandknuffel vast hebt is elke uitleg overbodig. Je kunt Sam op schoot nemen en lekker knuffelen. Ook tegen je aan houden, in je hand leggen, op je arm nemen of over je schouder laten hangen is mogelijk. Doordat Sam het gewicht heeft van je overleden baby vinden veel ouders het troostend om met Sam te zitten en te knuffelen. Door de combinatie van zand en vulmateriaal is Sam heel flexibel. Hij/zij ligt niet als een stijf opgevulde knuffel op je arm maar als een flexibele, beweeglijke haas.

Ten gevolge van deze flexibiliteit  kan hij ook  in verschillende poses worden neergezet en neergelegd; elk pose met een andere uitstraling. Kijk voor ideetjes in ons fotoboek.

Sam kan mee als er een familiefoto wordt gemaakt. Sam is dan een warme en zichtbare herinnering aan jullie geliefde overleden baby.

Sommige mensen nemen Sam mee op vakantie, ze hebben het gevoel dat hun geliefde baby ook “een beetje mee is”. Er zijn ook gezinnen waar Sam elke avond mee naar boven gaat en elke ochtend weer mee terug naar beneden, zo is hij/zij altijd dicht bij je.

Sam  kan in een hoekje van de bank of op een kastje zitten. Omdat het een mooie knuffel is kan hij daar gewoon zitten zonder dat je moeilijke vragen krijgt. Tegelijk kan het ook een mooie ingang zijn om over je overleden baby te mogen en kunnen praten. Je kiest zelf hoeveel je over Sam en over je overleden baby vertelt.

Tot slot ben je natuurlijk volledig vrij in het gebruiken van jouw Sam. Je kunt hem gebruiken om er alleen maar naar te kijken. Je kunt hem opbergen en pakken al je daar behoefte aan hebt. Of ergens neerzetten waar alleen jij hem steeds kunt zien. Jij bent, samen met je partner, de persoon die bepaalt wat Sam in jouw leven toevoegt.

Sam oppakken en dragen

Pak Sam op zoals je een baby oppakt; ondersteun altijd billen en benen. Ook dragen van Sam doe je door hem te ondersteunen bij billen en benen. Til Sam nooit op aan zijn oren, zijn kop, zijn armen of zijn benen. Het gewicht van je overleden baby is te zwaar om aan een  ledemaat of een oor op te tillen of te dragen. Daarnaast is Sam met veel liefde voor jullie gemaakt en willen we dat hij/zij ook met liefde wordt behandeld.

Sam wassen

Sam kan niet in de wasmachine en ook niet handmatig gewassen worden. Dit houdt in dat je moet zorgen dat hij schoon blijft. Knuffel hem met schone handen, zorg dat er geen snottebellen op terecht komen en gebruik hem niet als slaapknuffel voor een van je andere kinderen.

De basisstof van Sam is licht waterafstotend. Als er vloeistof op terecht komt, dep dit dan zo snel mogelijk droog met bijvoorbeeld keukenpapier of een tissue. Een opgedroogde vlek kun je voorzichtig verwijderen met een tapijtreiniger, bijvoorbeeld Veddum (van het Zweeds warenhuis). Katoenen stoffen die worden gebruikt als accentstof kunnen voorzichtig worden schoongemaakt met water en (ossengal)zeep. Let op: we gebruiken de basisstof soms ook als accentstof.