Een Sam voor jou

Welke maten en gewichten zijn er?

Welke maten en gewichten zijn er?

Sam, Kleine Sam of (Mini)-Sammie

EenSamvoorjou heeft inmiddels vijf varianten. Met uitzondering van Mini-Sammie zijn ze in basis gelijk maar niet allemaal even groot.

  • Mini-Sammie: dit is een zogenaamd knooppoppetje met het kopje van Sammie. Hij wordt gebruikt voor gewichten < 200 gram.
  • Sammie:  een hele kleine Sam voor baby’s die zijn overleden vóór 24 weken zwangerschap ( minimaal 200g en maximaal 800 gram; lengte ongeveer 32 cm)
  • Kleine Sam: voor baby’s die zijn overleden tussen 24 en 32 weken (maximaal 2200 gram; lengte ongeveer 40 cm)
  • Sam: voor baby’s die zijn overleden na 32 weken. Sam heeft een lengte van ongeveer 49 cm als het gewicht maximaal 3200 gram is.
  • Sam met een gewicht > 3200 gram (tot maximaal 4500 gram) heeft een lengte van ongeveer 53cm.

De knuffels worden gemaakt van zachte fleecestof en gevuld met een combinatie van vulmateriaal en zand. Bij het vullen hebben ze precies het gewicht dat je aan ons hebt doorgegeven.

De vorm van elke haas is gelijk (met uitzondering van Mini-Sammie) maar de afmetingen zijn uiteraard anders. Kies de maat die past bij de zwangerschapsduur.
Uitzondering: je baby was zwaarder dan het maximum voor de goede maat of veel lichter dan gemiddeld voor de zwangerschapsduur.
In dat geval kies je “ik wil eerst overleg over de maat” als je het vragenformulier invult. Je wordt gebeld door Marie-Louise.

Het maximale gewicht is 4500.
Is je baby een klein beetje zwaarder dan 4500 gram dan kunnen we dat oplossen. Is je baby veel zwaarder overleg dan eerst met ons voordat je een Sam reserveert. Zo kunnen we samen kijken naar een oplossing en teleurstellingen voorkomen.

De lengte van Sam is min of meer vast en afhankelijk van de maat. Als het verschil met de lengte van jullie eigen baby maximaal 2 cm afwijkt kunnen we dit verwerken. Geef dan in het vakje “voor de naaister” aan hoe lang je baby was. We beloven niet dat de lengte precies klopt, we doen wel ons best!