Een Sam voor jouGebruikte materialen

Gebruikte materialen

Basis stof

Voor de basis gebruiken we altijd onze eigen fleece stoffen. We hebben op dit moment twee soorten en meer dan 20 basiskleuren in ons assortiment. Er zijn bijvoorbeeld 5 tinten roze en 5 tinten blauw. Zwart en wit worden niet gebruikt (tenzij op verzoek). Gebroken wit wordt alleen gebruikt als de eigen stof niet goed past bij andere kleuren. Voor deze basis kun je meerdere voorkeurskleuren opgeven én  1 kleur die je absoluut niet wilt hebben.

Accentstof

Voor de accent stof (bijvoorbeeld binnenkant oren, handjes, voetjes) gebruiken we allerhande stofjes die goed bij jouw keuze passen. We hebben een ruim assortiment door ons ingekochte stoffen op voorraad. Soms wordt er ook mooie (nieuwe) stof gedoneerd (uiteraard wordt deze eerst gewassen; eigen stof wordt nooit gewassen). Ook hier kun je (onbeperkt) je voorkeuren aangeven en maximaal 2 thema’s die we niet moeten gebruiken.

Het is ook mogelijk zelf stof op te sturen, die proberen we te gebruiken in jouw Sam. Veel ouders hebben een stukje stof over van het mandje, het kistje of de omslagdoek en willen dit verwerkt hebben in hun Sam. Meestal is dat geen probleem. Bedenk dat je alleen voor de accenten zelf stof kunt opsturen. Deze accent stof wordt soms ook gebruikt voor extra accessoires als jasje, rokje, rugzakje, tasje.

Eigen stof

In principe is het mogelijk om stof die je gebruikt hebt voor bijvoorbeeld de wieg, het kistje, het mandje of omslagdoek te gebruiken voor Sam. Ook een rompertje of shirtje kunnen we meestal verwerken. We gebruiken deze stof altijd als accent stof en nooit als basisstof.

Het is belangrijk een paar dingen tevoren te overdenken.

  • Stuur NOOIT je laatste lapje stof naar ons op.We doen ons uiterste best zeer zorgvuldig met je stof om te gaan, deze niet te verknippen en niet kwijt te raken. We zijn echter ook mensen en fouten maken is menselijk. We zijn niet verantwoordelijk voor eventueel zoek raken van de stof.
  • Lapjes kleiner dan 15 cm x 20 cm kunnen we over het algemeen niet verwerken. Uiteraard geldt: hoe kleiner het lapje, hoe minder we ermee kunnen doen.
  • We retourneren de aangeleverde stof tegelijk met Sam. Klein knip afval gooien we weg. Wil je dit niet, vermeldt het dan duidelijk op je aanvraagformulier.
  • Soms is de kleur van je eigen stof moeilijk te combineren met de gevraagde basiskleur. Je wordt dan altijd gebeld.
  • In uitzonderlijke gevallen zijn stoffen zeer lastig te verwerken en is een mooi resultaat niet haalbaar. We geven geen garantie dat het door jou opgestuurde lapje stof kan worden gebruikt; we doen wel altijd onze uiterste best.

Hoe werkt dit?

  • Reserveer een knuffel via de webshop
  • Vul het toegestuurde opdrachtformulier volledig in. Vermeld in het vak “voor de naaister”  dat je eigen stof als accentstof  gaat opsturen.
  • Schrijf je gegevens én je reserveringsnummer op een stuk stevig papier en maak dit met naald en draad (of speld) goed vast aan je lapje stof. Stop het geheel in een plastic (zip-)zakje.
  • Stuur dit in een envelop naar ons postadres óf maak een afspraak om de stof zelf langs te brengen.